2008. október 3., péntek

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 1823 óta vannak írásos emlékeink a Harkányi gyógyvíz jótéteményeiről. Az alkáli hidrogénkarbonátos kénes gyógyvíz összetételét tekintve európában egyedülálló.

Harkányfürdőt kitűnő természeti adottságainak, a víz gyógyhatásának és pompás környezetének köszönhetően, hosszú ideje csak a "Reumások Mekkája"-ként emlegetik. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már közel egymillió vendéget fogad évente.

Harkány a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőkön kívűl, a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, az év minden szakában.

2003-ban 1,7 milliárd Ft.-ért felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2.098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 0C vízhőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.

A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és a főszezonban csúszda várja a strandolás szerelmeseit.

Nincsenek megjegyzések: